Woontrends 2024: Een mix van duurzaamheid, kleur en comfort

Blog

Woontrends 2024: Een mix van duurzaamheid, kleur en comfort

Van gerecyclede materialen die een tweede leven krijgen in je woonkamer, tot organische vormen en natuurlijke texturen die de schoonheid van de natuur in huis halen; de nieuwste trends zijn even duurzaam als stijlvol. Voeg daar een rijke toevoeging van kleur aan toe, en je hebt een interieur dat zowel milieubewust als oogstrelend is. Benieuwd hoe je dit allemaal kunt combineren? Lees verder en duik met Duivelands Meubelhuis in enkele woontrends van 2024!

1. Aardse warmte
Bruin is back! En hoe. Donkere houtsoorten zoals mahonie en walnoot zetten de toon. Daarbij diverse bruintinten, gecombineerd met zachte natuurtinten. Maar ook warmrood krijgt een prominente plek. Het resultaat? Een rustgevende, aardse sfeer die uitnodigt tot ontspannen.

Honck_trends_1.pngVoorbeeld: Kies voor echt hout. De rijke bruintinten en natuurlijke houtnerven nodigen uit voor warme avondjes met familie of vrienden. 

Serie salontafels Hidde met massief eiken bladen.

 

2. Circulair design
Het nieuwe jaar staat in het teken van bewust wonen. Dat betekent meubels van gerecycled materiaal. Of meubels van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en geproduceerd door middel van milieuvriendelijke productiemethoden. Upcycling wordt ook een sleutelwoord, waarbij oude items een nieuw leven krijgen in een fris design.

3. Organische vormen & texturen
Deze trend zet in 2024 door, meubels met golvende lijnen, zachte rondingen en natuurlijke texturen zijn de kenmerken. We zien een terugkeer naar bouclé stof, geweven stoffen en zelfs textiel behang. Voor een goed voorbeeld van zachte en comfortabele ontwerpen, kijk naar de Bank Loisa en Bank Lara.

Honck_trends_2.png

4. Kleur van het jaar 2024, Sweet Embrace

Het kleurenpalet van 2024 is divers en spannend. Felle neonkleuren worden gecombineerd met warme kleuren zoals diepblauw, smaragdgroen en okergeel. Flexa introduceert ieder jaar een specifieke kleur die past bij het tijdsbeeld. Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om onze eigen plek te hebben waar we ons thuis voelen. Ze hebben gekozen voor een warme, elegante kleur en noemen deze Sweet Embrace. Een subtiele lichtroze tint met grijze ondertoon die mooi is als op zichzelf staande tint, maar tevens een geweldige basiskleur is, die je met veel andere tinten kunt combineren. Flexa heeft dan ook drie eenvoudig te gebruiken kleurpaletten ontwikkeld; een warm, kalm en vrolijk kleurverhaal. Elke variant biedt een andere manier om een plek te creëren waar je je volledig thuis voelt. 

sweet-embrace-decorations.PNG

Voorbeeld: Voeg subtiele kleuraccenten toe met vazen of decoratieve schalen in smaragdgroen of okergeel. Voor de muren kun je kiezen voor de Sweet Embrace tint, maar in een matte afwerking voor een subtiele en stijlvolle uitstraling.

 

Als je jouw woonruimte in 2024 wilt transformeren, begin dan met deze trends. Ze bieden niet alleen esthetische waarde, maar dragen ook bij aan een duurzamere en bewustere levensstijl. Benieuwd naar meer? Bezoek Duivelands Meubelhuis voor advies op maat en ontdek onze nieuwste collecties. Je kunt online een afspraak maken of langskomen in de showroom!​​​​​​​