Blog

Waarom je zou moeten kiezen voor een relaxfauteuil

Waarom je zou moeten kiezen voor een relaxfauteuil

Waarom je zou moeten kiezen voor een relaxfauteuil.

Een relaxfauteuil. Niet per se het eerste wat er in je opkomt wanneer je denkt aan een stijlvolle eyecatcher in je interieur. Toch zijn er veel argumenten om te investeren in deze kwalitatieve stoel. We helpen je graag af te stappen van het enigzins oubollige imago en  nemen je mee in 3 redenen om kiezen voor een relaxfauteuil.

Houding, houding, houding

Het wordt niet voor niets gezegd; zitten is het nieuwe roken. Toch brengen we onze tijd maar al te graag zittend of liggend door (lees: de helft van ons leven). Het minste wat je dus kunt doen, is investeren in een correcte zit- en lighouding.

Zodra we toe zijn aan het ploffen in je favoriete stoel, vergeten we vaak de correcte houding die we wel kennen, maar niet vaak genoeg toepassen. Wanneer je je wervelkolom niet voldoende ondersteunt, kun je flinke klachten ontwikkelen. Een goede relaxfauteuil zorgt voor een correcte zit- en lighouding, waarmee je je spieren en gewrichten ontlast. Dit resulteert in de ultieme, directe ontspanning én is verstandig voor op de lange termijn.

Noodzakelijke ontspanning

Nog even over die ultieme ontspanning; een goede stoel is van belang om een aantal redenen. Even helemaal niets hoeven, je gedachten loslaten, je lichaam rust gunnen, noem het maar op. Het is belangrijk om dagelijks even te ontstressen en je bloeddruk een stukje te laten dalen. Naast het feit dat het ontzettend lekker is om even achterover te leunen, is het dus noodzakelijk om je lichaam te ontdoen van de dagelijkse stresshormonen.

En hoe kan dat nu beter dan in een relaxstoel die gebouwd is op de vorm van het menselijk lichaam? Het woord zegt het al; een ‘relax’ fauteuil, voor jouw ultieme rustmomenten.

Comfort = het nieuwe ‘design’

Relaxfauteuils hoeven helemaal niet meer outdated of ouderwets te zijn. Dit product komt steeds vaker terug in de moderne woonkamer. Niet alleen is het uiterlijk van veel modellen een stuk gemoderniseerd, maar een comfortabele zithoek is ook steeds vaker de maatstaf voor een stijlvol interieur. Ze lijken allang niet meer op die oude verstelbare stoel van je opa. Een strak design, in verschillende kleuren, materialen én soorten is tegenwoordig de standaard.

De ligstoelen zijn daarnaast vaak compleet samen te stellen naar jouw wensen en behoeften. Zo zit er gegarandeerd een fauteuil tussen die past in de woonstijl waarnaar je op zoek bent. Van traditioneel tot modern, jij kiest.

Vraag je je af waarin de bovenstaande redenen perfect samenkomen? Bekijk dan snel de relaxstoel Mees.

In deze stoel (Mees) komen alle argumenten om te kiezen voor een fauteuil samen (en meer). We noemen ze graag nog eens voor je op.

   

Relaxfauteuil Mees…

-        … beschikt over een topswing; het bovenste deel van de rug kun je, als je in de fauteuil zit, naar je toe trekken waardoor ook je hoofd in ligstand ondersteund wordt
-        … is elektrisch bedienbaar; je hoeft dan de stoel niet met je hand te bedienen, maar met toetsen in het bedieningspaneel én als je een accu toevoegd heb je geen snoer meer nodig.
-        … heeft een lift-up functie; handig wanneer je iets groter bent dan gemiddeld of moeite hebt met overeind komen, waardoor je de stoel kunt verhogen.
-        … komt met veel mogelijkheden; meerdere leer- en stof uitvoeringen mogelijk, met de keuze uit verschillende poten (RVS of hout) en in verschillende maten leverbaar.

Klik hier om de actie snel te bekijken.

Met bovenstaande redenen en voorbeelden hopen we dat we de voordelen van een relaxfauteuil duidelijk hebben gemaakt. Wanneer je nog niet helemaal overtuigd bent tot het kiezen voor een goede relaxfauteuil, raden we je aan om hem zelf uit te komen proberen bij Duivelands Meubelhuis in Oosterland (ZLD). Kom gerust langs om de verschillende opties te bekijken, of maak online een afspraak! Gun jezelf de voordelen van een relaxfauteuil.