Hoe zorg je ervoor dat je relaxfauteuil er als nieuw blijft uitzien:

Tips voor onderhoud en reiniging

Hoe zorg je ervoor dat je relaxfauteuil er als nieuw blijft uitzien: tips voor onderhoud en reiniging

In deze blog geven we tips en advies over hoe je je relaxfauteuil kunt onderhouden en reinigen om ervoor te zorgen dat deze er als nieuw blijft uitzien; welke producten je het beste kunt gebruiken, hoe vaak je de fauteuil moet schoonmaken, hoe je vlekken kunt verwijderen en hoe je de bekleding kunt beschermen tegen slijtage. Ook geven we aan welke onderdelen van de fauteuil extra aandacht verdienen bij het onderhoud en waar je op moet letten bij het kiezen van reinigingsproducten. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je relaxfauteuil langer meegaat en er altijd fris en schoon uitziet!

Hoe lang hoort een relaxfauteuil mee te gaan?

Net als elk ander meubelstuk heeft ook een relaxfauteuil onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat deze in goede conditie blijft. De levensduur van een relaxfauteuil hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal, de kwaliteit van de constructie en het onderhoud. Over het algemeen kan een goed onderhouden relaxfauteuil tussen de 10 en 20 jaar meegaan, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Door je fauteuil goed te onderhouden, kun je de levensduur verlengen en ervoor zorgen dat je er nog jarenlang van kunt genieten.

Vuistregels

Voordat we verdergaan met een aantal tips voor het onderhouden van je relaxstoel, benoemen we graag de belangrijkste vuistregels om de levensduur te verlengen:

  1. Niet in direct zonlicht plaatsen;
  2. Minimaal 20-30 cm afstand van warmtebronnen;
  3. Schud losse kussens regelmatig op;
  4. Liever geen huisdieren op de stoel, aangezien de bekleding beschadigd kan raken.

Onderhoud

Wanneer je bovenstaande vuistregels toepast op jouw stoel, ben je al een heel eind met het verzorgen van jouw relax fauteuil. Toch komt er zo nu en dan wat extra bij kijken; onderhoud.

Als het gaat om het onderhoud van je relaxfauteuil, hangt dit vaak af van het materiaal waarvan de fauteuil is gemaakt. Sommige materialen vertonen sneller kleine vuiltjes dan andere. Gelukkig zijn relaxfauteuils over het algemeen goed schoon te houden op de lange termijn. Lees hier de verschillende onderhoudsmogelijkheden die je kunt toepassen om je relaxfauteuil er als nieuw uit te laten zien:

●      Regelmatige reiniging: Het regelmatig (1x per maand) reinigen van de fauteuil met een zachte vochtige doek is belangrijk om de stoel schoon en fris te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen en schurende materialen.

●      Leer als uitzondering: De enige uitzondering op het gebruik van verzorgingsmiddelen. Gebruik een verzorgingsproduct voor leer wanneer het materiaal droog aanvoelt.

●      Stofzuigen: Hiervoor geldt: vaak maar voorzichtig stofzuigen. Gebruik een zachte zuigmond op zachte zuigkracht. Hiermee voorkom je pilling (bolletjes die ontstaan door het tegen elkaar schuren van textielvezels).

●      Vlekkenverwijdering: Mocht er toch een vlek op de stoel komen, gebruik dan een vlekverwijderingsmiddel dat geschikt is voor het materiaal van de stoel. Test altijd eerst op een onopvallende plaats voordat je de hele vlek behandelt.

●      Bescherming: Het gebruik van een beschermende spray of wax kan het materiaal van de stoel beschermen tegen vlekken en beschadigingen. Informeer goed welke bescherming voor jouw specifieke fauteuil geschikt zijn om de bekleding van je relaxfauteuil te beschermen.

​​​Het onderhoud en de reiniging van een relaxfauteuil zijn essentieel om ervoor te zorgen dat deze er als nieuw blijft uitzien. Door het toepassen van vuistregels, zoals het vermijden van direct zonlicht en het regelmatig opschudden van losse kussens, kun je de levensduur van de stoel verlengen. Ook is het belangrijk om het juiste onderhoud toe te passen op basis van het materiaal van de fauteuil, zoals regelmatig stofzuigen, vlekkenverwijdering en het gebruik van beschermende sprays.

Door deze tips en adviezen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je relaxfauteuil jarenlang meegaat en er altijd fris en schoon uitziet. Voor meer tips of advies voor specifieke producten ben je welkom bij ons in de showroom in Oosterland (ZLD).