Blog

Maak van je eethoek het favoriete plekje in huis

Maak van je eethoek het favoriete plekje in huis

Veel van onze jeugdherinneringen spelen zich af aan de eetkamertafel. De mooiste, grappigste en heftigste momenten beleef je in de eethoek. Ook nu het jeugdige er wel af is, nodigt de keukentafel uit voor lang tafelen met gewaardeerd gezelschap. Een centrale plek in je huis, waar mensen samen komen én blijven. Het is belangrijk om een eethoek samen te stellen die niet alleen bij het interieur past, maar ook bij de doeleinden van jouw huishouden.

 Bekijk de verschillende soorten, kies je favoriet en creëer de perfecte eethoek

 Modern & Eigentijds

Een moderne eethoek heeft vaak minimalistische en strakke lijnen, met meubels gemaakt van glas, metaal of andere moderne materialen. Deze eigentijdse stijl kent een eenvoudige, efficiënte uitstraling. Het richt zich op het creëren van een harmonieuze ruimte door overbodige accessoires te vermijden. Technologie speelt ook een belangrijke rol in moderne interieurs, met het gebruik van slimme technologieën en op maat gemaakte oplossingen. Kies dus voor een eetkamertafel en -stoelen in moderne materialen om een functionele en stijlvolle eethoek te creëren. Zet de stijl vervolgens door met extra focus op verlichting en zitcomfort.

Tafel Elvis

Klassiek & Formeel

Naast alle trends en ontwikkelingen, is er niks mis met de traditionele eetkamer-indeling. Een formele eethoek heeft meestal een grotere tafel en comfortabele stoelen. Een klassieke tafel is rond, en dat is niet zomaar ontstaan. Een aantal voorbeelden van de voordelen van ronde tafels zijn:

- De symmetrische verhouding creëert een evenwichtige sfeer in de eetkamer;
- Een ronde tafel is meestal compact en neemt minder ruimte in;
- Rondom een tafel is het gemakkelijker praten met je gezelschap, aangezien iedereen op gelijke afstand zit.

Een groot voordeel van een ronde tafel is daarnaast dat er uitschuifbare versies beschikbaar zijn. Zo ook de [[Eettafel Sietse]]. Dit is een prachtig voorbeeld van een klassieke eetkamertafel met een moderne touch. Deze tafel met massief eikenhouten blad staat in het middelpunt van de eethoek, en past met haar modern vormgegeven zwarte onderstel perfect in jouw woning. Kies voor een kleinere ronde tafel, of de verlengbare variant, afhankelijk van jouw wensen. Deze tafel geeft namelijk zelfs de mogelijkheid om met meerdere tussenbladen te verlengen!


Tafel Sietse

Speels & Informeel

De eettafel hierboven laat al goed zien dat het combineren van verschillende materialen voor persoonlijkheid en originaliteit zorgt. Deze elementen creëren een toegankelijke ambiance. Zo’n informele eethoek is een plek waar je kunt ontspannen en samenkomt met familie en vrienden. Wees dus niet bang om verschillende stijlen te combineren, maar ga hier wel zorgvuldig mee om.

Het mixen van kleuren en materialen draagt bij aan de speelse sfeer. Kies voor meubels die niet per se exact hetzelfde zijn, maar let er wel op dat ze op één lijn liggen. Match bijvoorbeeld de eerdergenoemde uitschuiftafel, met de Eetkamerstoelen Sacha. Deze comfortabele set is verkrijgbaar in verschillende stof-/leeruitvoeringen.


Eetkamerstoel Sacha

Let op! Bij aankoop van een Sietse eettafel in combinatie met de Sacha eetkamerstoelen in de stof Bjorn, krijg je nu de 6e stoel gratis! Ga snel naar deze actie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende soorten eethoeken die je kunt creëren. Het is belangrijk om te kiezen wat het beste past bij je persoonlijke stijl en de ruimte waarin je woont. Vergeet ook zeker niet het comfort van de producten in jouw eethoek. Kom langs in de winkel om de producten te bekijken én uit te proberen! Wij staan altijd voor je klaar voor persoonlijk advies, in de winkel, óf maak online een afspraak.